Arhivă - Admitere 2020

 
 
  

LICENȚĂ 2020

Desfășurarea concursului

 

SESIUNEA a II-a de admitere

Concursul se desfășoară ONLINE începând cu 4 august 2020 și se sistează în momentul ocupării locurilor scoase la concurs, dar nu mai târziu de 30 septembrie.

Prioritară este exprimarea opțiunii.

Dosarele vor fi validate cronologic după trimiterea dosarelor de înscriere în platforma admitere.usamv.ro.

Validarea dosarelor înscrise și înmatricularea candidaților declarați admiși se va face în ordinea transmiterii contractelor de studii semnate și dovada achitării primei tranșe din taxa de studii.

Precizăm totodată că statutul financiar (buget sau taxă) al studentului (candidatului admis) se poate modifica, prin glisare, în funcție de rezultatele obținute după prima sesiune de examene.

Vă recomandăm să selectați doar programul de studii pe care doriți să-l urmați.

 

Admiterea la studiile universitare de licență cu frecvență/învățământ la distanță se face prin concurs în baza rezultatelor obținute de candidați la examenul de bacalaureat și se organizează pe facultăți, iar în cadrul facultăților pe domenii de studii de licență. Media generală de admitere se calculează ca medie ponderată astfel:

  • 70% media de la Bacalaureat
  • 30% nota/media aritmetică la alegerea candidatului la una din probele de la Bacalaureat: limba română/ limba maternă; matematică; chimie; biologie; geografie.

 

Puteți vizualiza metodologia privind admiterea la Ciclul I: studiile universitare de licență pentru anul universitar 2020-2021 accesând următorul document: