Profesorul Mihai Berca a trecut astăzi, miercuri – 17 aprilie, la cele veșnice.

Profesorul Mihai Berca a trecut astăzi, miercuri – 17 aprilie, la cele veșnice.
Prof. Mihai Berca va fi dus mâine (joi, 18.04.2024) la capela Cimitirului Ghencea Militar, la mausoleu. Se poate merge începând cu ora 15:00 – la poartă se spune numele celui la care mergeți și vi se va da drumul.

Sâmbătă, 20.04.2024, la ora 11:00 va avea loc ceremonia funerară, tot la Cimitirul Ghencea Militar, cu transfer la Ghencea Civil pentru înhumare.

Colectivul Facultății de Management și Dezvoltare Rurală a transmis un mesaj în memoria regretatului profesor ”un om dedicat educației și cercetării, un lider în domeniul agricol și al protecției mediului”.

Inserăm integral mesajul de rămas bun:

”Profesorul Mihai Berca a părăsit această lume pe 17 aprilie, dar moștenirea sa va rămâne în inimile celor pe care i-a influențat și i-a inspirat. Cu o carieră impresionantă ce s-a întins pe parcursul a peste două decenii și jumătate la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Profesorul Berca a fost un pilon al catedrei de Management și Marketing, Facultatea de Management și Dezvoltare Rurală. A fost un educator pasionat, creator de scoală, a modelat mințile și inimile generațiilor de studenți pe care i-a ghidat cu înțelepciune și devotament.

Cu peste 45 de tratate sau manuale și peste 400 de articole cu teme de cercetare variate, incluzând relațiile între plante și sol, cercetări de biologie moleculară și implementarea practică a modelelor naturale de agricultură, profesorul Berca a adus contribuții semnificative în domeniul său. Prin coordonarea proiectelor și participarea la conferințe și simpozioane internaționale, el a promovat schimbul de cunoștințe și inovație în domeniul agricol.

Ca semn de recunoaștere a activității sale știintifice și academice, profesorul Berca a fost ales membru al Academiei de Științe Agricole și Silvice, Secția Economie Rurală. În afara activității sale academice, profesorul Berca a fost un lider în comunitatea agricolă și a protecției mediului. Ca director general al SC AGROVET SA și SIBCO AGROVET, el a fost implicat în numeroase proiecte și inițiative menite să îmbunătățească practicile agricole și să promoveze protecția mediului înconjurător.

Prin fondarea și conducerea revistei ”Agricultorul Român” și a Societății Române pentru Studiul și Combaterea Buruienilor (SRSCB), profesorul Berca a fost un promotor dedicat al schimbului de cunoștințe și bune practici în domeniul agricol.

Profesorul Universitar Mihai Berca a fost nu doar un profesor și cercetător remarcabil, ci și un mentor iubit și respectat de către toți cei care l-au cunoscut. Moștenirea sa va continua să trăiască prin munca și influența pe care le-a lăsat în urmă, inspirând și ghidând generațiile viitoare de specialiști în agricultură, management și protecția mediului.

În aceste momente de tristețe, ne unim în gânduri și rugăciuni cu familia și cei dragi Domnului Profesor Mihai Berca. Sperăm ca amintirile frumoase și contribuțiile sale remarcabile să aducă alinare și mângâiere în aceste timpuri dificile.

Odihniți-vă în pace, Stimate Domnule Profesor și mulțumim pentru tot ce ați făcut pentru comunitatea academică și pentru lumea agricolă. Lumina înțelepciunii dumneavoastră va rămâne mereu vie în inimile noastre”.

Tabere studențești

Vă anunțăm că au fost publicate Metodologia si Anexa privind organizarea taberelor studențești METODOLOGIE Tabere Studențești ANEXE METODOLOGIE

”Bucureștiul HORTIcultural”

Intră în concursul  ”Bucureștiul HORTIcultural” și câștigă premiul tău! Începând cu 5 mai în mijlocul agitației cotidiene, o oază de natură te așteaptă să descoperi

Eveniment – Sore făra Pete

Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București și Asociația OncoPacienților PHOENIX organizează campania SOARE FĂRĂ PETE dedicată prevenției cancerelor de piele.  Pe această